Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 30.8.2010 jsem převzala (převzetí podepsala) od generálního ředitele výpověď dle §52 písmeno c) Zákoníku práce - organizační důvody, nadbytečnost. Mám 2 měsíční výpovědní lhůtu a 3 odstupné platy. U společnosti na této pozici pracuji 7 let jako "referent R1", který prý byl od 1.9. 2010 zrušen. Ale od 1.10.2010 nastupují do našeho oddělení 2 nové pracovnice, pro které je zřízena pozice "manager M1". Dále je zde zaměstnána pracovnice, která požádala v lednu o starobní důchod a nyní dlouhodobě marodí. Vzhledem k tomu, že se jedná o oddělení smluv a registrací je tato práce jasně vymezená a nově přijaté pracovnice budou vykonávat tutéž práci jako dříve já. Generální ředitel mi ústně nabídl, že si mohu najít novou práci již od 1.10.2010 (to abych neviděla nově přijaté pracovnice) a získám tak 4 odstupné platy. Je tato výpověď, uvedená jako pro nadbytečnost správná a mohu ústní návrh GŘ přijmout jako poctivý? Děkuji, Mariana


ODPOVĚĎ:
Ne, výpověď můžete rozporovat jako neplatnou, protože pokud Vaše pracovní místo zůstalo zachováno a jen se změnil název pozice, nejedná se o nadbytečnost. Svého nároku se můžete domáhat prostřednictvím Inspekce práce a nebo soudně.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.