Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem finanční poradce. Naší klientce jsme pomáhali s koupí nebytových prostor v objektu - s.r.o. - které je nyní v insolvenčním řízení. Klientka má zaplacenou zálohu 250 tis. Kč na Smlouvu o budoucí kupní smlouvě. Má tuto pohledávku ze zaplacené zálohy přihlásit nebo má vyčkat až ji stanovený správce osloví k doplacení kupní ceny, tj. brát to jako závazek firmy v insolvenci. Jde o developerský projekt, tak lze předpokládat, že každý správce bude usilovat o dokončení prodeje bytů. Ale nechceme, aby její pohledávka byla ohrožena absolutním nepřihlášením. Prosím o radu. Saša


ODPOVĚĎ:

Je vhodné, abyste sami zjistili, jak je to s přihlašováním pohledávek v insolvenčním řízení. Usnadní to komunikaci s insolvenčním správcem a zároveň vnese jistotu ohledně dalšího prodeje těchto nebytových prostorů. A to i přesto, že se dá skutečně předpokládat, že klientka bude kontaktována insolvenčním správcem z jeho iniciativy.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.