Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přítel prodal byt za cca 2,5 milionu Kč. Z těchto peněz postavil dům, ve kterém jsme bydleli 6 let (pozemek byl dar od mých rodičů). Nyní se rozcházíme a já bych ráda přítele vyplatila. Má v tomto případě nárok na vloženou částku, nebo mu musím vyplatit tržní cenu nemovitosti?

Přítel chce, abych mu zaplatila i za práci vloženou do stavby domu - má na to nárok? Ve výpisu z Katastru nemovitostí máme každý 1/2 pozemku i nemovitosti. Děkuji, Oldřiška

ODPOVĚĎ:
Váš přítel má právo na vložené peníze, za které postavil dům, ve kterém nyní bydlíte a rovněž tak i za práci nebo zušlechťování pozemku. Otázkou je, jak se dobrat konečné sumy, kterou byste měla příteli vyplatit. Nejrozumnější je pochopitelně se pokusit domluvit. V případě sporu byste se museli obrátit na soud, který provede vypořádání a protože všechno je otázkou dokazování, záleží na tom, kolik "práce" by se Vašemu příteli podařilo prokázat, že učinil a jak by ji ohodnocoval atd.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.