Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám problém se sousedem, který vypouští žumpu na sousední pozemek - louku, pastvinu. Celou akci provádí zhruba během 10min. má hotovo. Na MÚ nám sdělili, že jej musíme chytit při činu a přivolat polici, aby bylo zahájeno místní šetření. To ale nelze stihnout. Dle slov policie - mohou dorazit tak za 15 minut.

Souseda jsme 2x slušně žádali, aby s tím přestal. Hadici tahá přes pozemek, který mám ohrazený elektrickým ohradníkem - mám zde 2 koně. Vlastníkem pozemku, přes který chodí i ten kam žumpu vypouští je jiná osoba. Pozemek, přes který tahá hadici mám v bezplatném užívání bez smlouvy. Můžeme se nějak bránit? Jakým způsobem sousedovi v tomto počínání zabránit? Odbor životního prostředí nám nijak nepomohl. Lze použít fotografie "fleků" v trávě jako usvědčující důkaz? Žumpu vypouští vždy v jinou dobu, nemám šanci jej chytit při činu, natož s Policií. Děkuji, Iva

ODPOVĚĎ:
Bránit se jistě můžete. Bohužel Městský úřad Vám zřejmě nevyjde vstříc a neučiní šetření na místě a proto musíte souseda usvědčit sami. Pokud máte možnost, natočte jeho počínání na kameru nebo mobilní telefon. Zkuste oslovit sousedy nebo někoho jiného, kdo by byl ochoten Vám celou sousedovu akci dosvědčit, příp. celou věc nafoťte. Můžete se také obrátit na Policii, která by měla na místě provést šetření. S takovými důkazy se pak obraťte na městský úřad. Můžete zkusit také oslovit ekologické spolky, které působí ve Vašem okolí. Možná Vám pomohou věc na městkém úřadu "protlačit".
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.