Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Již půl roku máme s manželem problém s tetou. Vykládala příbuzným jak z mé strany tak z manželovy různé nesmysly (že pijeme, nestaráme se o syna a že já jsem lehkou dívkou) a věřím že i ostatním lidem v našem městě. Nedávno jsem se snažila to s ním formou sms zpráv vyřešit, ale bohužel mě teta neustále v sms sprostě urážela. Ty mám uložené a již je na ni podáno trestní oznámení.

Zprávy dále pokračovaly vyhrožováním, že ona podá na mě trestní oznámení. Uvědomila jsem si, že je opravdu vypočítavá a taky to že jí jde o peníze z bytu který patří rodičům jejího manžela (to jsou moji prarodiče), ke kterým  často jezdím neboť je babička nemocná a pomáhám jí. Jen se chci zeptat, jestli se to nemůže nějakým způsobem obrátit proti mě. Je mi naprosto jasné že při předvolání bude vše zapírat. Děkuji, Miriam

ODPOVĚĎ:
Jediné, co se Vám může stát je to, že na Vás Vaše teta podá ono zmíněné trestní oznámení, jinak žádný jiný postih z Vámi uvedeného případu nevyplývá.
Spíše byste Vy mohla požadovat nároky plynoucí ze zásahu do práv osobnosti (podle Občanského zákoníku), případně z trestného činu pomluvy (podle Trestního zákoníku).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.