Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme v panelovém domě (rok výstavby 1972), všichni obyvatelé si odkoupili byty do osobního vlastnictví a dáváme si peníze do fondu oprav. Chtěla bych se zeptat, jestliže se mi balkon rozpadá z venkovní strany (bydlíme ve třetím patře nad schodištěm), jestli si náklady na opravu musím hradit sama nebo je to hrazeno z částky na opravy. Správce tvrdí, že si to máme hradit sami i když je to vlastně plášť domu. Zateplení domu jsme si taky platili z fondu oprav. Děkuji, Sabina


ODPOVĚĎ:
Fond oprav je určený na údržbu celého domu a společných prostor (výtahy , chodby, kompletní výměna oken, výměna kotle apod.). Bohužel Vaše argumentace, byť logická, v tomto případu nemůže obstát. Opravy balkonu jsou nákladem, který je jenom ve Vaší režii a fond oprav v tomto případě nelze využít (stejně jako kdybyste si  měnili okna jen vy sami a ne všichni nebo většina vlastníků domu).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.