Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rozsudek jménem republiky neodpovídá protokolu o soudním jednání, který žalovaný podepsal. V praxi: Žalovaná částka jiná v protokolu o jednání a jiná v rozsudku, výpis v katastru také není totožný s rozsudkem. Děkuji, Justýna

ODPOVĚĎ:
Může a nemusí se jednat o tiskovou chybu. Pokud se dle Vašeho názoru jedná o zjevnou formální nesprávnost rozhodnutí - podejte návrh na opravu rozhodnutí usnesením podle § 164 občanského soudního řádu.
Pokud soud podle Vašeho názoru rozhodl dílem jinak (záměrně přisoudil nižší částku - což by vyplývalo z odůvodnění a tedy se nejedná o tiskovou chybu) a dílem špatně (v důsledku tiskové chyby), můžete proti takovému rozhodnutí podat pouze odvolání podle § 201 občanského soudního řádu (pakliže Vám svědčí některý z odvolacích důvodů podle § 205 občanského soudního řádu) a co se týče tiskové chyby návrh na opravu podle § 164 občanského soudního řádu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.