Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.200

Agresivní sourozenec vyhrožuje zabitím - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 935 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
potřebovala bych poradit: jsme tři v jedné domácnosti, 05/2016 nám zemřel otec. Máme 27 letého syna. Od té doby co zemřel otec je agresivní. Matce se vyhrožuje zabitím prostě úplně bezdůvodně kvůli blbostem, má takové výbuchy. Teď už to je každý den. Policie už tu byla dvakrát to řešit. Nic neudělali a řeší to jako přestupek, ale to ho vůbec netrápí.
 
Dobrý den,

rozhodující bude, zda má Váš bratr, užívací právo v bytě bydlet. To může být např. vlastnické právo k bytu, nájemní právo nebo právo vyplývající z věcného břemene. V případě, že ano je jakékoli vystěhování příliš komplikované.
Dalším faktorem je, zda má hlášeným trvalý pobyt v místě Vašeho bydliště. Pokud zde má trvalý pobyt a nemá žádné užívací právo k bytu, můžete mu trvalý pobyt na Vaší adrese zrušit a to na ohlašovně příslušného obecného úřadu.
Následně pokud nebude chtít byt opustit, i když k němu nemá žádné užívací právo a ani na dané adrese nemá hlášený trvalý pobyt, můžete se obrátit na soud s žalobou na vyklizení.
Pokud, útoky a agrese ze strany bratra, budou přetrvávat určitě doporučuji zavolat policii a žádat, aby danou situaci řešila jako trestný čin. V rámci trestního řízení, zjistí-li se zdravotní stav Vašeho bratra, je po mentální stránce vážný, může mu soud sám nařídit léčení.