Počet stránek ve webu: 43.214

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.079.232

Následky trestných činů řízení pod vlivem návykové látky a odcizení vozidla (převzetí do osobní zástavy bez souhlasu majitele)

Odesláno: 
Otevřeno 718 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
jsem 24letá zaměstnaná slečna co si behěm krátké doby stihla nasekat spousty restů které sama nezvládnu řešit. 27.10. 2014 jsem měla autonehodu mohl za ni mikrospánek stalo se to okolo půlnoci v nemocnici mi kolem třetí hodiny ranní byly provedeny krevní testy = pozitivní amfetamin, metamfetamin a MDMA.
07/2015 proběhl soud se závěrem 2,5 roku podmínka, a 3 roky zákaz řízení. K tomu jsem v srpnu 2016 dostala 150 hodin veřejně prospěšných prací za nejsem si jistá za co přesně jsou tuším platba kradenou kreditní kartou většinou nevědomky no a k tomu všemu mám stále rozjednané obvinění z krádeže osobniho automobilů, já ho neukradla majitel vozidla kterému jsem dělala řidiče protože on samo své doklady přišel dlužil mě a mému dnes (19.11.2016) již bývalému příteli tři nájmy (21000 Kč) vzala jsem si jeho vozidlo do zástavy ale vozidlo přestalo jet, protože jsem majiteli slibyla ze automobil vrátím ve stavu v jakém jsem jej převzala musela jsem ho nechat opravit bohužel jsem na opravu, neměla finanční prostředky nabidl se mi,, kamarád"' že mi může pomoci že má známého který vlastni autopůjčovnu že by mi automobil opravil a na misto peněz ho nejakou dobu využíval ke s
 
Dobrý den,
Váš dotaz není úplný poslední věta, která se mi zobrazila je: „já ho neukradla majitel vozidla kterému jsem dělala řidiče protože on samo své doklady přišel dlužil mě a mému dnes (19.11.2016) již bývalému příteli tři nájmy (21000) vzala jsem si jeho vozidlo do zástavy ale vozidlo přestalo jet, protože jsem majiteli slibyla ze automobil vrátím ve stavu v jakém jsem jej převzala musela jsem ho nechat opravit bohužel jsem na opravu, neměla finanční prostředky nabidl se mi,, kamarád"' že mi může pomoci že má známého který vlastni autopůjčovnu že by mi automobil opravil a na misto peněz ho nejakou dobu využíval ke s“

Z toho důvodu nevím, na co přesně se mě ptáte, pokud to souvisí s automobilem.
V případě předchozích Vámi uvedených skutečností, mohu konstatovat, že máte-li v trestním rejstříku již nějaký záznam týkající se spáchání trestného činu, může to mít vliv při rozhodování soudu v případě dalšího trestního činu.
 
Dobrý den,
omlouvám se za nedokončený dotaz ze dne 19.11.2016 (Host 3844) pokračování zde: využíval ke svým účelům, dostala jsem od majitele autopůjčovny 3000 Kč na cestu zpět z autopůjčovny a nevím na co ještě, bylo to vše tak rychlé, nemohla jsem se pořádně na nic zeptat majitel AP ihned sedl do svého automobilu a se slovy jak budu vědět na kolik peněz vyjde oprava vašeho vozu zavolám Vám a domluvíme se co dál. A odjel. Každý den jsem do AP volala nikdo mi nebyl schopen nic říci nikdo nic nevěděl, ani,, kamarád" který to celé domlouval samozřejmě nic nevěděl a majiteli AP se údajně nemohl dovolat, ale dal mi na něj alespoň mobil, když jsem se poprvé dovolala majitel AP mi řekl ať zavolám později, že právě nemůže mluvit, později už to nezvedal, až následující den, to mi tvrdil, že automobil je v nějakém servisu kdesi v centru a že mám vydržet, snažila jsem se automobil najít prošla jsem několik servisů které odpovídali popisu majitelele AP, ale bylo to marné nikde,, můJ" automobil nikdo nepotkal.
Majitel AP mi následně zvedl telefon už jen jednou, řekl mi, že je v zahraničí ať volám jindy, pak už jsem se nedovolala nikomu, nikam.
Pokračování v další zprávě v této už není místo.
 
Dobrý den,

pokračování dotazu se mi už nezobrazilo. Vaše situace je na základě poskytnutých informací velmi složitá. Danou situaci byste však neměla podceňovat a snažit se ji řešit, což jak jste napsala, se snažíte.

Z Vámi poskytnutých informací je možné, že ze strany majitele autopůjčovny mohlo dojít ke spáchání trestného činu zatajení věci : Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Zároveň uvádíte, že Vám dal nějaké peníze na cestu domů, což nebylo jeho povinností. Nemohlo třeba dojít k prodeji vozu a Vy jste si to špatně vyložila? Podepsala jste mu nějaké písemnosti?

Vzhledem k obtížnosti daného případu nejsem schopna prostřednictvím online chatu Vám zcela pomoci. Doporučuji se obrátit na některou právní poradnu, která poskytuje své služby bezplatně a naleznete ji v každém větším městě, kde by se Vám mohli plně věnovat a v rámci osobní schůzky by s Vámi celou záležitost probrali. Dále se můžete obrátit na Českou advokátní komoru, která zajišťuje právní pomoc osobám, které se nemohou z různých příčin a důvodů domoci právní pomoci advokátem ve dvou formách, jednak v rámci právní úpravy obsažené v § 18 odst. 2 zákona o advokacii a jednak v rámci výkonu veřejně prospěšné činnosti organizováním bezplatných právních porad v jednotlivých regionech. Právní pomoc nabízí téměř ve všech krajích a je nutné se předem objednat.
Odkaz naleznete zde: http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=2617