Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.075.729

Skrývání majetku SJM před rozvodem manželství - manžel tají účty a peníze na nich, tvoří smyšlené směnky, úvěry

Odesláno: 
Otevřeno 2801 x
1 odpověď
 
Dobrý den, manžel si našel milenku, rozvádíme se. Dělíme poměrně velký (řádově v desítkách milionů CZK) majetek, manžel se snaží schovávat, co se dá.
Jak dohledat jeho účty, případně odkloněné peníze (jeho právník se totiž prořekl, že do dělení půjde pouze stav v den rozvodu, tj. velmi pravděpodobně zmizela hotovost. Jak se bránit případným falešným směnkám či úvěrům, aby snížil výši své části k dělení. Kde případně dohledat další ukrytý majetek (zahraničí). Katastr a obchodní rejstřík jsem již prozkoumala. Co dalšího na mne ještě mohou jeho právníci vytáhnout? Momentálně je to ve fázi odmítání jednotlivých položek a až trojnásobného "hodnocení" částky položek, které by měly připadnout mně. Děkuji moc.
 
Dobrý den,

spadá-li do vašeho společného jmění takto vysoký majetek a váš manžel se nechal zastoupit advokátem, doporučuji i vám si najít svého právního zástupce, neboť jako laik proti takovému jednání sama nic nezmůžete. Vytváří-li váš manžel fiktivní dluhy a odklání hotovost, těžko mu to sama prokážete. Právní zástupce (advokát) vám pomůže proti takovému jednání manžela a jeho právního zástupce se lépe bránit a zajistí, abyste při vypořádání majetku dostala, to na co máte nárok. Svého právního zástupce si můžete vybrat zde www. advokatikomora.cz.