Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.863

Exekuce v nezaměstnanosti - návrh na odklad exekuce z důvodu sociální nouze

Odesláno: 
Otevřeno 1451 x
1 odpověď
 
Dobry den,
jsem matka samozivitelka zijici v podnajmu pobirajici socialni davky a jiz platim jednu exekuci pisilam 1000 Kč pravidelne mam prijem 12500i s alimenty z ceho platim 8000 Kč najem a 1000 Kč na zminenou exekuci a ted my prisly dalsi 3exekuce co my hrozi kdyz nebudu nic platit? zabavit my nemaji co to uz polepily exekutor u zminene exekucevco platim. Kam se mam obratit o nejakou pomoc nekakeho odlozeni nebo ja navim ale ted nemam z ceho platit ty dalsi exekuce a nevim si s tim rady byla jsem v maldi hloupa a pobrala ty pujcky pres internet na maesicatd a nezaplatila a ted je to tady a sype se to najednou dekuji za radu moc vim ze to budu muset zaplatit ale ted nemam jak tak nevim co dal dekuji jeste jednou za radu.
LUCIE
 
Zdravím Vás, sociální dávky jsou nezabavitelným příjmem, na alimenty Vám rovněž exekutor sáhnout nemůže, neboť to jsou peníze pro dítě a nikoli pro Vás. V tomto případě tedy můžete být relativně klidná, jediné co Vám reálně hrozí, je to, že k Vám přijedou exekutorští vykonavatelé od dalších exekutorů a projdou Vám byt, aby zjistili, zda máte majetek podléhající zabavení. Pokud se Vaše situace ani za 6 měsíců nezmění, podala bych návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb. , z důvodu nemajetnosti povinného, kdy z průběhu exekuce je zřejmé, že nebudou vymoženy ani náklady exekuce a dále je nutné popsat Vaši situaci, tedy podpora, sociální dávky a matka samoživitelka s více exekucemi, což je nutné doložit i listinami, např, rozhodnutím o přiznání podpory v nezaměstnanosti či při rekvalifikaci, potvrzení úřadu práce o vyplácených sociálních dávkách a exekuční příkazy jiných exekutorů.
Pokud by se Vaše situace změnila a Vy měla práci nebo někoho, kdo by Vám byl ochoten po dobu 60 měsíců finančně vypomoci je možné podat insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení oddlužení, ale budete muset ze svých příjmů případně z daru uhradit pohledávky svých nezajištěných věřitelů alespoň ve výši 30% pohledávek + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč. Více závazků máte, vzhledem k exekucím jsou tyto závazky déle než 30 dní po splatnosti. K insolvenčnímu návrhu je nutné přiložit Vámi vlastnoručně podepsaný seznam majetku, seznam závazků, seznam zaměstnanců, seznam věřitelů a prohlášení o tom, zda podnikáte či nikoli a zda Vaše závazky pocházejí z podnikání.