Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.560

Insolvence leasing auta

Odesláno: 
Otevřeno 530 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
uvažuji o insolvenci, mám auto na leasing jeste na 2 roky. Nechci o nej přijít. Mám na Slovensku nemocné rodiče, matka je ZŤP a když je potřeba jezdím s ní po doktorech. Existuje nějaká možnost o to auto nepřijít? Něco jsem si zjistil, že je možnost přizvat 3 osobu k leasingu nebo převést leasing na další osobu. Někde jsem četl, že když používam auto na vázne rodinný důvody tak by isnsolvenční správce nemusel auto zabavit. Vím doložit matkin průkaz ZŤP. Víte mi prosím nějak poradit jaké jsou možnosti a výhody/nevýhody?
Plat mám slušný tak z orientační kalkukačky mi vyšlo, že na insolvenci v případě schválení splátkovým kalendářem by mi šlo z platu přes 12000 mohlo by to soudu stačit? Dluhy mám kolem 1mil.


Děkuji.


 
Pokud se ocitnete v insolvenci, může to mít vliv na Váš majetek, včetně leasingu auta. V případě, že dlužník není schopen splácet leasingové splátky nebo jiné závazky související s vozem, může být auto zabaveno nebo dojde k jiným právním důsledkům, vše na základě rozhodnutí pověřeného insolvenčního správce (insolvenčního soudu). Před zahájením insolvenčního řízení lze doporučit spojit se svou leasingovou společností a informovat ji o své finanční situaci. Některé leasingové společnosti mohou nabídnout možnost restrukturalizace splátek nebo nabídnout jiné, pro Vás, přijatelné řešení.