Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.075.613

ČSOB pojišťovna odmítá vyplatit pojistku, plnění pojistné události - vymáhání nároků

Odesláno: 
Otevřeno 2070 x
1 odpověď
 
Pojišťovna odmítá vyplatit náhradu škody z pojištění nemovitosti a domácnosti - co dělat?
2009 jsem založila pojištění nemovitosti, domácnosti u ČSOB POJIŠŤOVNY s připojištěním povodně a záplavy. Při sepisování smlouvy konunikovala finanční poradkyně s pojišťovnou a dotazovala se, jak zahrnout do pojištění plot, který má hodnotu 100.000 Kč. Bylo nám odpovězeno, že cenu plotu máme zahrnout do hlavní budovy a nerozepisovat jej do vedlejších staveb. Jak doložit, že cena plotu byla zahrnuta v pojistné smlouvě?

V roce 2012 jsme byly postiženi přívalovými dešti, které nám zatopily a poškodili celou nemovitost a domácnost. Poškozené bylo veškeré zařízení, oblečení, potraviny, movité i nemovité věci. Likvidátor sepsal škody nemovitosti a domácnosti. Škodní událost jsme hlásili na pojišťovnu ČSOB s kterou jsem měla smlouvu 3.6.2013. Zde jsem již narážela na neplnění náhrady škody. Nelíbilo se mi, že neuznávají čestné prohlášení (neměla jsem faktury od zničených věcí, zasílala jsem i fotografie zničených věcí. U elektroniky chtěli jednotlivé u zničených věcí protokol o nefunkčnosti (1. protokol 500 Kč) Co dělat? Stále se potýkáme s plísní a vlhkostí. V tomto prostředí s námi vyrůstá 7měsíční vnučka.
 
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že každá pojišťovna klade velký důraz na znění pojistných smluv a jejich obchodních podmínek Vám nejsem schopna bez podrobnějších znalostí těchto smluv poskytnout kvalifikovanou právní radu. Doporučuji Vám obrátit se na někoho z řad advokátů, který bude mít možnost celou smlouvu prostudovat a posoudit, zda pojišťovna postupovala oprávněně nebo v rozporu s uzavřenou smlouvou. Stejně tak Vám doporučí další postup v případě vymáhání náhrady škody. Seznam advokátů naleznete zde: http://vyhledavac.cak.cz/Units/_Search/search.aspx