Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.239

Smlouva o vypořádání vzájemných majetkových vztahů, práv a povinností společného bydlení pro dobu po rozvodu

Odesláno: 
Otevřeno 4373 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
s manželem se chceme rozvést dohodou. Máme byt ve společném jmění manželů a po rozvodu jsme se dohodli na tom, že majetek (byt, nemovitý majetek jako vybavení domácnosti, ale i dluhy manžela, které splácím já) připadne mě. Jak by měla vypadat dohoda, kterou podáme k soudu? Platí se za vyřízení u soudu nějaký poplatek? Děkuji.
 
Dobrý den,
jste-li se schopna s manželem na rozvodu dohodnout a Vaše manželství trvalo alespoň jeden rok a déle než 6 měsíců s manželem nežijete (není nutné bydlet každý jinde) a zároveň jste se dohodli na úpravě svých majetkových poměrů, bydlení a popřípadě výživného pro dobu po rozvodu, lze přistoupit na rozvod dle ust. § 757 NOZ tzv. smluvený rozvod. Jehož podmínkou je právě uzavření dohody o úpravě majetkových poměrů manželů pro dobu po rozvodu. Soud společně s rozvodem schválí i tuto dohodu, která se podává společně s návrhem na rozvod manželství. Za návrh na rozvod manželství se platí soudní poplatek ve výši 2.000,- Kč.
Vzory návrhu na rozvod manželství (smluvený rozvod) i dohody o úpravě majetkových poměrů, bydlení (výživného) pro dobu po rozvodu naleznete zde: http://bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma/vzory-zdarma.html