Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.072.875

Výpis z rejstříku trestů pro s.r.o. - obchodní partner je cizinec, zahraniční občan

Odesláno: 
Otevřeno 10705 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chystáme se s mým obchodním partnerem z Ruska založit s. r. o. a chtěl bych se zeptat, jestli je nutné dokládat výpis rejstříku trestů?
V Moskvě tato procedura údajně trvá déle než měsíc. Je tedy možné případně doložit jinak, abychom s. r. o. mohli založit co nejdříve?
Děkuji
 
Dobrý den,
pro založení společnosti s ručením omezeným jako společníci nepotřebujete dokládat výpis z rejstříku trestů. Budete-li zároveň vykonávat funkci jednatele společnosti, je potřeba prokázat bezúhonnost ve smyslu zákona o živnostenském podnikání (§ 46 ZOK). Bezúhonnost se prokazuje u občanů České republiky výpisem z evidence Rejstříku trestů, u osob, které nejsou občany České republiky ani jiného členského státu Evropské unie, doklady podle § 46 odst. 1 písm. b) zákona o živnostenském podnikání, tj. výpisem z evidence trestů nebo rovnocenný doklad vydaný státem, jehož je fyzická osoba občanem. Nevydává-li tento stát výpis z evidence trestů nebo rovnocenný doklad, předloží fyzická osoba čestné prohlášení o bezúhonnosti učiněné před notářem nebo orgánem státu, jehož je občanem, nebo před notářem nebo orgánem státu posledního pobytu. Tyto doklady nesmí být starší než 3 měsíce.
Chcete-li oba vykonávat funkci jednatele a zároveň založit společnost co nejdříve, uveďte do společenské smlouvy, že společnost bude mít 2 jednatele a namísto jednatele Vašeho společníka jmenujte jinou věrohodnou osobu, která všechny podmínky pro funkci jednatele bude splňovat, a poté co bude mít Váš společník opatřeny všechny potřebné doklady, odvolejte jednatele a na jeho místo zvolte Vašeho společníka. Vzhledem k tomu, že společenská smlouva musí být sepsána ve formě notářského zápisu, poraďte se s notářem, u kterého budete smlouvu sepisovat.