Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

04/2022 jsem se zaevidovala mezi uchazeče o zaměstnání na úřadu práce ČR. Byla mi přiznána podpora. Bohužel nevědomky a s nepochopením jsem uvedla souvislé zaměstnání trvající déle než 2 roky a zaměstnání poslední, které trvalo jen 11 dní jsem neuvedla. Ne úmyslně ale tím, že bylo jen krátké, tak jsem si to neuvědomila. Prý jsem se dopustila trestného činu??? Je to pravda, jaké následky mi nyní hrozí, prosím o radu jak postupovat. Děkuji Ivana.

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu není jasné, o jaký trestný čin by mělo jít a v čem konkrétně je problém. U 11 dní trvajícího zaměstnání se bude patrně jednat o způsob skončení pracovního poměru a následného nároku na podporu v určité výši. Pokud tomu tak je, budete zřejmě muset vracet peníze, které byly vyplaceny neoprávněně.
Doporučuji věc projednat s ÚP, zjistit, o jaký problém se jedná a dojednat i řešení. Pokud nebude spolupracovat úřednice ÚP, pod kterou spadáte, je možné obrátit se na jejího nadřízeného, případně na ministerstvo práce a sociálních věcí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.