Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jako Sbor dobrovolných hasičů pořádáme kulturní akce. U vstupu do areálu je návštěvníkům kontrolován věk a jsou odlišeni barevným náramkem. Následně u baru obsluha kontroluje tyto náramky a podává alkohol pouze osobám starším 18 let. Je tento postup v pořádku a dostatečný? Co nám může hrozit, pokud do areálu kulturní akce mladistvý dorazí pod vlivem alkoholu, propašuje vlastní alkohol, případně mu podá alkohol jeho starší kamarád?

Musí případná kontrola přímo prokázat podání alkoholu obsluhou na akci? Na policii dorazilo tento týden anonymní udání, že podáváme mladistvým alkohol. Policie nás telefonicky kontaktovala a situaci jsme jim vysvětlili. Máme v budoucnu čekat kontrolu?

 

ODPOVĚĎ:
Rozlišení podle barvy náramku je v pořádku, pokud opravdu dokážete zajistit (a pro případnou kontrolu) dokázat, že kontrolujete věk při vstupu a podle toho je také následně upevněn náramek dle příslušné barvy. Jako pořadatelé akce jste povinni zajistit, že nebudete prodávat alkohol mladším 18 let.
Skutečnost, že si taková osoba obstará alkohol sama (např. Alkohol pro něj koupí osoba starší 18 let), pak už nemůžete nijak ovlivnit a nemůžete za to být odpovědní.
Co se týká Vaší aktuální situace, kontrolu určitě očekávejte. Samotné udání nepostačuje pro uložení pokuty, muselo by být prokázáno, že opravdu alkohol mladistvým prodáváte.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.