Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je to týden (nyní 26.1.2022) co se u mě na bytě (zděděno po otci) objevil neoprávněný odběr elektřiny v podobě kabelu mimo hodiny distributora napojený na akumulační topení v bytě. Zálohy za elektřinu platím řádně a o tomto problému jsme nevěděl, jelikož otec byl elektrikář a nějakým způsobem to dokázal udělat. Od té doby mě vyšetřuje policie a ČEZ.

ČEZ oznámil, že budu muset doplatit elektřinu, která byla odebrána. Má otázka zní. Dá se proti tomu nějak hájit? Jsem bez příjmů a student vysoké školy. Jde mi o to, že nesouhlasím s tím, abych platil za něco o čem jsem vůbec nevěděl, že u mě je. Na dopis s vyměřenou sankcí stále čekám. Děkuji za odpověď. Dušan.

 

ODPOVĚĎ:
Braňte se určitě tvrzením, že jste o tomto nevěděl. Pro běžného uživatele neznalého tohoto oboru nemusí být zřejmé, že se jedná o neoprávněné napojení kabelů. Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.