Počet stránek ve webu: 43.110

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Od srpna do října 2017 jsem byla obtěžována výhružnými zprávami své sousedky, která měla v pěstounské péči svěřeny dvě dívky. Sousedka o mě roznášela pomluvy, že jsem na ní údajně poslala anonymní dopis na Krajský úřad na odbor sociální ochrany dětí OSPOD za její špatné chování vůči dětem.

Žádný dopis jsem na ni neposílala a ona mě stále obtěžovala a vyhrožovala formou SMS zpráv, které byly velmi hanlivého a ponižujícího typu a neustále telefonovala. Její chování se stupňovalo, že se skrývala za anonymním číslem. Ani nevím, kde získala mé telefonní číslo, když jsem jí ho nedávala. Chtěla bych se zeptat, jak se mám proti tomuto chování bránit? Děkuji Cecílie

ODPOVĚĎ:
Možností je zde několik. Můžete se obrátit na policii ČR (kteroukoliv pobočku) a podat na ni trestní oznámení. Policie pak prošetří, zda se dopustila trestného činu, případně přestupku.
Dále se můžete bránit i před civilním soudem, kdy můžete žádat, aby se zdržela tohoto závadného chování a případně Vám i odčinila vzniklou újmu, a to v penězích. V takovém případě musíte podat žalobu k soudu proti této osobě. Vzhledem k tomu, že tato problematika je poměrně složitá, pokud byste se rozhodla jít touto cestou, doporučuji se se všemi podklady co máte obrátit na advokáta – kontakt zde: www.advokatikomora.cz.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Stalking od souseda, sousedky - trestní oznámení, žaloba na obtěžování k soudu (SMS, telefonáty)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.