Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je mi 24 let. Při pronájmu bytu (po podepsáni smlouvy) 01/2017, mě začal cca 70letý majitel bytu sexuálně obtěžovat s tím, že už nechce manželku, ale já jsem mladá a krasná. Odmítla jsem ho, uznal, že to byla jeho chyba, a už se takhle chovat nebude. Nesplnil to, stále pokračuje při osobních schůzkách. Občas mě chytne za ruku nebo přitáhne k sobě.

Já se tomu bráním a mám jeden z našich hovorů nahraný na diktafon. Je to cca 20 minut rozhovoru, ve kterém mi nejdříve dovolil udělat úpravy v bytě a pak po mém odporu v sexu to hned zakázal a jiné věci. Např. po mém odporu řekl, že na takové chování není zvyklý. Chci se zeptat, zda ho v takovém případě můžu nahlásit na Policii za sexuální obtěžování nebo jestli jsem vůbec chráněna zákonem proti tomu a hrozí mu nějaký trest nebo pokuta za to? Doufala jsem, že se uklidnil, ale je zřejmé, že ne. Proto uvažuji o tom, že se odstěhuji a nahlásím ho. Vím, že má několik bytů k pronájmu a nevím k čemu mohlo dojít i s jinými holkami, ať ho alespoň policie prověří. Děkuji, Vladimíra.

ODPOVĚĎ:
Určitě se můžete obrátit na policii, aby prošetřila, zda takové jednání naplňuje skutkovou podstatu trestného činu, popř. přestupku.
Obrátit se můžete na kteroukoliv pobočku policie ČR, popř. státní zastupitelství. Na základě Vašeho oznámení pak bude prošetřeno chování pronajímatele, kdy může dojít až k zahájení trestního stíhání proti němu. Zvuková nahrávka může být důkazem.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Prošetření trestního oznámení na sexuální obtěžování pronajímatelem
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.