Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Četla jsem článek "nahrávka jako důkaz" https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/ruzne/zneni-vynatky-definice/15572-nahravka-jako-dukaz.html - a potřebovala bych upřesnění. S otcem mého dítěte momentálně řešíme soudní spor o úpravě styku, který na mě podal otec dítěte. Já mám však podezření, že syna sexuálně zneužíval.

Jako důkaz chci u soudu použít mnou nahrané video, kde syn sděluje a ukazuje co mu otec dělal (synovi je teď momentálně 3,5 roku). Mohu toto video u soudu použít? Video a oznámení jsem podávala rovněž na policii ČR, kdy se na video nepodíval žádný znalec, jen lidé na oddělení a případ uzavřeli, pro nedostatek důkazů. Tuto situaci jsem řešila i s psycholožkou, která se rovněž na video odmítla podívat. Mnohokrát děkuji za odpověď. Děkuji, Alena.

ODPOVĚĎ:
Video jste točila jako zákonný zástupce svého dítěte, které je ve věku, kdy není schopno samo posoudit takové jednání, popř. udělit souhlas. Ten může být nahrazen právě Vaším souhlasem. Je ovšem otázkou, jak soud vyhodnotí takové použití nahrávky a jeho váhu za situace, kdy zde není žádné odborné vyšetření ani vyhodnocení takové nahrávky.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nahrávka dítěte a sexuální obtěžování otcem, nahrávka udělaná druhým z rodičů - lze použít u Policie v trestním a pak soudním řízení?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.