Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Před několika lety jsem se jako OSVČ dostala do dluhové pasti a z nerozvážnosti zfalšovala doklad totožnosti pro zajištění úvěrů u cca třech společností. Ačkoliv jsem kromě OSVČ pracovala ještě na dalších pozicích DPČ, nebyla jsem schopna své závazky uhradit a byla jsem na základě dvou ze zmíněných společností podmínečně odsouzena.

V současné době mám již několik let podmínku za sebou, mám stabilní, poměrně dobře placenou práci, k níž ještě vykonávám jiné činnosti, ze kterých hradím dluhy u banky a OSSZ - též z dob OSVČ.   Jako trest mi odejmuli PC, ve kterém byly důkazy a nyní jsem byla kontaktována finanční institucí, která převzala můj závazek u třetí společnosti. Bohužel, jak jsem již psala, veškeré dokumenty k půjčkám byly v laptopu, který mi byl zabaven a společnost se mnou odmítá komunikovat, jelikož neznám uvedené RČ, pouze ročník. Snažila jsem se společnosti navrhnout možnost mi zaslat požadované dokumenty poštou, ale bezúspěšně (je též možné, že úvěr byl na adresu podnikání, ne na trvalou adresu - což mne napadlo vzhledem k tomu, že jsem neobdržela dosud žádnou písemnou výzvu). Adresa podnikání již neexistuje.   Jedná se o cca 7-8 let starou záležitost a bližší údaje si již nepamatuji. Jedná se s co největší pravděpodobností o rychlou krátkodobou půjčku do několika tisíc Kč.   Velice ráda bych vše co nejrychleji vyřešila, ale vůbec nevím, zda je nějaká možnost a ráda bych Vás požádala o radu, pokud nějaká existuje. Jsem si naprosto vědoma svých neodpustitelných chyb, ale je pro mne hrozná představa přijít o práci, bydlení a své dva psy, které jsou pro mne vším.   Žiji sama, bez rodiny, v nájemním bytě. Snažím se v současné době žít, jak nejlépe to jde a jsem z minulosti naprosto poučena. Budu ráda za jakoukoliv radu, nápad či pomoc, jak jednat.   Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
V případě, že Vám nechce společnost poskytnout podklady poštou, zkuste si domluvit osobní schůzku, jejímž obsahem by bylo vyřešení Vašeho dluhu u společnosti (tj. např. sepsání splátkového kalendáře) a v souvislosti s tím i nahlédnutí a pořízení kopie dokumentace.
I pokud by mělo dojít k vymáhání dluhu soudní cestou, bude muset protistrana předložit soudu veškeré podklady (smlouvy apod.), aby doložila, že u ní máte dluh.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.