Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Exmanželka kamaráda mu vlezla do telefonu, nafotila si konverzace co tam měl s jinými ženami (i když už byli v rozvodovém řízení) a rozesílá to dal po lidech. Je to trestní čin? Ex manželka s 2 dětmi stále bydlí ve společném bytě, který je teď předmětem rozvodu a SJM a vše platí kamarád. Jak donutit exmanželku platit aspoň půlku? Může ji zrušit vodu, plyn, elektřinu? Nebo jaké jsou možnosti?

ODPOVĚĎ:
Zjišťování informací z telefonu někoho jiného je porušování osobnostních práv majitele telefonu. Pokud by se to dělo ve větším rozsahu, mohlo by to i naplňovat znaky trestného činu, nicméně o přestupek se v daném případě jistě jednat bude, takže by bylo možno se obrátit na Policii. Dokud nejsou rozvedení, nemá kamarád možnost, jak peníze z manželky získat, zatím z titulu manželství jsou jejich příjmy a výdaje společné. Zrušit služby nemůže, mohlo by se dokonce jednat i o trestný čin. Pouze v rámci sporu o SJM může požadovat, aby jeho platby byly zohledněny při vypořádání SJM v jeho prospěch, tedy že by ze SJM získal o to více, o co více uhradil v době, kdy již nežili jako rodina.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.