Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Stal jsem se obětí podvodníků v oblasti bitcoinů. V bance jsem proto zablokoval přístup k účtu, kartě atd. Na policii jsem nic nehlásil, protože po zkušenostech z neobjasněností v několika mých dávných případech jsem se tím prostě neobtěžoval. Po pár dnech mi volal kriminalista, že se musím dostavit na kriminálku vypovídat. Moc se mi nechce.

Trval na tom, že po telefonu to jde taky, ale pak to stejně musím podepsat. Já přece nikoho nežaluju, tak mi to připadá jako nátlak. Můžou takto jednat? Existuje taky právo k odepření výpovědi, ne? Přece jsem nic nespáchal. Co mi, prosím poradíte? Děkuji Egon.

 

ODPOVĚĎ:
Odmítnout vypovídat můžete, pokud byste tím vystavil sebe nebo osobu blízkou nebezpečí trestního stíhání. Skutečnost, že máte vypovídat, neznamená, že jste podezřelým. Nicméně můžete vyhledat právní pomoc – některého advokáta, celou věc s ním projednat, kdy se může také jako Váš právní zástupce účastnit výpovědi a tím zajistit, že Vaše práva budou maximálně chráněna. Kontakt zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.