Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Kamarád mi přiznal, že je obětí domácího násilí, jak psychického tak příležitostně i fyzického a nevím jak dál postupovat. Pokusila jsem se ho přesvědčit aby odešel, aby podal žádost o rozvod, ale nedokázal opustit syna (14), radši tam prý bude trpět. Nebyl si jistý, zda by dostal syna do péče nebo jestli by syn sám byl ochotný s ním jít.

Na syna manželka prý ruku nevztahuje, v žádném případě ho tam ale odmítá nechat. Syn byl párkrát svědkem fyzického násilí, ale nejsem si jistá, jestli by proti mamince svědčil. Nevím, jak jim mám pomoci a nemůžu tomu přihlížet, vím, že jejich manželství není dlouhodobě šťastné, ale tohle překračuje všechny meze. Tak žádám o radu. Děkuji předem, Rita.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud Váš kamarád sám nechce v této věci ni podnikat, příliš nezmůžete, jelikož je svéprávný a tudíž je schopný sám hájit svá práva. Právní řád zná instituty ochrany při domácím násilí, nicméně je třeba, aby jich využila sama poškozená osoba.
Ačkoliv byste mohla podat trestní oznámení, pokud Váš kamarád nechce toto řešit, je možné, že radši vše popře.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.