Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Česká pošta mi ztratila balíček, který byl pojištěný na 1.000 Kč. Následně po mě chtěla doklad o ceně balíčku, v balíčku bylo nosítko. Doklad o ceně už jsem neměla, tak jsem dodala cenu z internetu a konverzaci mezi mnou a paní, které jsem nosítko prodala za 700 Kč. 16.12.2019 mi přišel dopis, že mnou podána reklamace byla shledána důvodnou a že mé žádosti o náhradu škody bylo vyhověno v plné výši.

Cituji "Částku 790 Kč Vám poukazujeme dle vašeho požadavku." K tomu mi přišlo i prohlášení - náhrada škody, kterou já ale nevyplnila a nepodepsala. Jak se mám bránit? Já o žádný žádosti nevěděla a nepodepsala jsem ji. Není to trestný čin? Děkuji za brzkou odpověď. Agáta.

 

ODPOVĚĎ:
Je potřeba písemně rozporovat tuto žádost – obraťte se na Českou poštu s tím, že se nejedná o Váš podpis. Můžete se také obrátit na policii ČR (kteroukoliv pobočku), která prošetří, zda se tímto postupem některá osoba nedopustila některého trestného činu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.