Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Před několika měsíci jsem si objednal z Amerických webových stránek hormon IGF-1, celní správa ho však zadržela, chtěla po mě doložit co to je, tak jsem poslal potvrzení, že se jedná o látku běžně dostupnou (beta-alanine) a doufal, že vše bude OK. Poté se to posílalo na rozbor a zjistili o co jde.

Teď mi přišel mail (protokol o vydání věci vizte příloha). Můžu mít problémy? Jaké? Myslel jsem, že tato látka není vysloveně nelegální? Může to ohrozit mojí podmínku, kterou mám z podmíněného propuštění z vězení? Aby mě poslali do vězení zpět kvůli tomuhle?  

 

ODPOVĚĎ:

Přiložený protokol stanovuje povinnost vydat uvedenou látku pro účely trestního řízení, teoreticky tak přichází v úvahu postih za některý trestný čin – podle toho, jak policie vyhodnotí nebezpečnost této látky. Nicméně to neznamená, že budete odsouzen, policie je povinna věc prošetřit a vše může také skončit tím, že k žádnému trestnímu stíhání nedojde.
Co se týká Vaší podmínky, mělo by na ni vliv to, že byste byl odsouzen za některý trestný čin, samotné trestní stíhání se na podmínce neprojeví, ledaže Vám byla uložena za obdobný skutek.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.