Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 hlasů)

Dosáhl jsem 12 bodů v kartě řidiče a bylo mi MěÚ Dobříš, rozhodnuto o odevzdání ŘP. Jsem řidič z povolání a toto rozhodnutí je pro mne likvidační. Odvolal jsem se a KÚ Středočeského kraje odvolání zamítl jako neodůvodněné a potvrdil rozhodnutí MěÚ s tím, že se již nelze odvolat. Lze nějak postupovat, když mne ŘP živí a neměl bych jak platit své pohledávky, neboť si nevidělám tolik jako řidič? Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Proti odvolání již není řádný opravný prostředek. Je zde možnost podat žalobu ke správnímu soudu a rozporovat výše uvedené rozhodnutí, nicméně soudní soustava je v současné době přehlcená a lze očekávat, že se řízení může protáhnout.
Jinak platí, že vybodovaní řidiči mohou žádat o vrácení ŘP po uplynutí nejméně 12 měsíců od odebrání ŘP na příslušném obecním úřadě či magistrátu. Skutečnost, že jste řidičem z povolání, není důvodem pro to, aby Vám byl ŘP vrácen dříve.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Kdy je možné požádat o vrácení řidičského průkazu (řidičského oprávnění) po rozhodnutí o zákazu řízení?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.