Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Už 13 měsíců (02/2017-03/2018) mám problém s realitní kanceláří Krása bydlení Olomouc, někdo mi poradil, že mám na něho podat "stížnost" na Policii, oni jsou z Olomouce mám to poslat na Policie Olomouc? Zřejmě si budu stěžovat i u nějakého svazu nebo asociaci realitních kanceláří. Není to po 13 měsících nějak promlčené?

03/2017 mi zemřela matka a já jsem prodávala její domek. V Šumperku jsem na plotě viděla, že někdo chce koupit domek. Zavolala jsem tam, pan Krása přijel a ukázalo se, že je to realitka. Říkal, že mám dost zájemců o malý domek, že to prodá okamžitě, abychom přijeli do Olomouce. Bude nám 65 let, já jsem navíc v plném invalidním důchodu z psychiatrických důvodů, z přetížení jsem totálně zkolabovala a od té doby se léčím. To jsem bohužel řekla i v Olomouci, aby věděl, že nejsem schopna moc vnímat a číst dlouhé věci. To byla asi chyba, hned byl ochotný, že mi se vším pomůže a vše vyřeší za mě. On i jeho (jak říkal) "družka" byli milí, ochotní. Pak mě vzal na ověření podpisu. Já jsem bohužel zapoměla brýle a nechtěla jsem znovu jet 170 km tam a zpět. A on mi při podpisu podstrčil jakousi směnku na 70.000 Kč také k podpisu. Když jsem přijela domů, ihned jsem doporučeně od smlouvy odstoupila, myslela jsem, že tím padá automaticky i směnka, vůbec nechápu, proč jinak by ji mohl vystavit bez důvodu. Prodala jsem to přes jinou realitní kancelář. On vůbec nereagoval, ani nezavolal od února až do září 2017, pak zavolal, že už proběhl soud a mám mu poslat 70.000 Kč. Mě k soudu nepozvali, jen mi oznámili, že můžu podat námitky, to jsem udělala, ty neuznali. Jela jsem za ním do Olomouce, že se nějak dohodneme, že mu dám třeba část. Řekla jsem mu, že mě podvedl, když to, že podepisuji směnku přikryl rukou. Vysmál se, že to je můj problém, že jsem měla být opatrnější a vyhodil mě. Už pro jeho chování chci na něho upozornit kde se dá, právě na Policii. Potom jsem se v Šumperku obrátila na právníka Martiňáka, ten mi řekl "však peníze z domku máte, tak o co vám jde? Tak mu ty peníze dejte a máte klid." Myslela jsem, že snad špatně slyším. Za takovou radu si vzal 300 Kč. Tak jsem šla za právníkem Švestákem, ten se toho ujal, už jsem mu zaplatila i zálohu a čekáme na soud.
Přesto bych ráda podala i to trestní oznámení a napsala jeho nadřízeným. Jak jsem zjistila z recenzí, nejsem jediná koho podvedl ani komu dal podepsat směnku. Ráda bych zjistila i víc podvedených, ale s počítačem to moc neumím, nevím, kam se obrátit. Pomůžete mi? Jestli potřebujete i zprávu od psychiatričky, pošlu vám ji. Milena

ODPOVĚĎ:
Trestní oznámení můžete podat na kterékoliv pobočce Policie ČR, nemusí to nutně být v Olomouci. Když půjdete na Policii, vezměte s sebou co nejvíce písemných podkladů, co máte. Současně požádejte, abyste byla vyrozuměna o výsledku prošetřování.
Pokud chcete podat stížnost na realitní kancelář k jejich svazu, můžete se obrátit na Asociaci realitních kanceláří ČR. Asociace realitních kanceláří České republiky je profesní sdružení realitních makléřů, správců nemovitostí, dražebníků a dalších profesionálů působících na trhu s nemovitostmi v České republice.
Asociace byla založena v roce 1991 několika realitními kancelářemi z různých míst České republiky a v dnešní době čítá členská základna více než 300 realitních kanceláří z celé republiky. Kontakt a více informací naleznete zde: http://www.arkcr.cz/. Upozorňuji ovšem, že tato RK nemusí být členem Asociace.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Stížnost na postup realitní kanceláře k asociaci realitních kanceláří ČR - pracovník RK podstrčil směnku zájemci o prodej bytu, domu, nemovitosti
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.