Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o radu, která se týká výkladu Zákona o obcích. Chci zjistit, zda je v případě vydávání obecního zpravodaje starosta zodpovědný za veškeré informace v něm uveřejněné, nebo pouze za informování veřejnosti o činnosti obce (která vyplývá ze Zákona o obcích Díl 4 § 103 (4e). Chtěli jsme založit redakční radu a "osvěžit" zpravodaj (rozhovory, kulturní akce), starostka chce mít ale zřejmě všechny informace ve zpravodaji pod kontrolou a argumentuje výše zmíněným zákonem. Redakční radu odmítá a chce být při tvorbě zpravodaje. Děkuji, Beáta


ODPOVĚĎ:
Vámi uvedený paragraf se váže k zákonu č. 106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím, který obsahuje výčet informací, které je povinný starosta jako povinný subjekt  zveřejňovat a bohužel mezi to nepatří žadné rozhovory, kulturní akce apod.
Tudíž bez starostova souhlasu nelze ve Vámi zmíněném zpravodaji tyto změny učinit, samozřejmě máte právo vydávat jiný zpravodaj.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.