Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych Vás požádat o radu ohledně možnosti na žádost o udělení výjimky obce na parkování v místě mého sídla podnikání. Sídlo firmy mám u mého bydliště a v současné době řeší obec (majitel komunikace) osazení dopravními značkami všechny parkovací místa v ulici (parkovaní u RD mého bydliště) pro obyvatele bytových domů pro které byli této parkovací místa zkolaudované, které jsou v našem sousedství.

V současné době tyto parkovací prostory mohu využívat. Jakmile obec osadí dopravní značky na parkovací místa pouze s možností využití pro obyvatele bytových domů, přijdu o možnost tyto parkovací místa využívat. Náš RD je zkolaudovaný pro dvě osobní auta, a tyto my využíváme. Jiné je to ale s ohledem na můj předmět podnikání, na kolik tu mám sídlo podnikání a do současné doby moje návštěvy mohli prostory pro parkování využívat. Chci se Vás zeptat, jestli je nějaká možnost požádat obec (vlastníka komunikace), aby mne udělil výjimku na parkovaní s ohledem na sídlo a předmět mého podnikání? Děkuji Vám za vaší odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
V první řadě považuji za nutné upozornit, že na udělení této výjimky nemáte právní nárok, tzn. že vše bude záležet pouze na uvážení obce. O udělení výjimky však samozřejmě požádejte. Svou žádost odůvodněte (ideálně například tak, že Vašimi zákazníky jsou takřka výlučně obyvatelé obce, tzn. že Vám udělená výjimka bude stále sloužit pro potřeby obyvatel obce - je-li tomu tak).
V žádosti můžete zmínit rovněž druhou variantu, a to pronájem daných parkovacích míst, resp. jejich placené vyhrazení pouze pro Vaše potřeby. I v tomto případě bude samozřejmě vše záviset na rozhodnutí obce - pravděpodobnost, že obec vysloví souhlas s udělením výjimky, ze které bude mít finanční profit, je samozřejmě vyšší.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.