Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v panelovém domě Praha 8, ul. Slunečná v rohovém, přízemním bytě (SVJ). Mezi naším a sousedním domem bylo malé dětské hřiště, které nyní při rekonstrukci Praha 8 rozšířila pod okna našeho bytu, ve vzdálenosti cca 5-6 m. Přitom byla zničena značná část zelené plochy a pod okny vystavěny houpačky, klouzačky apod.

Kvalita našeho bydlení se tímto zhorší a myslím, že tím i klesá hodnota bytu. Ráda bych věděla, zda mám šanci uspět ve sporu s odborem Prahy 8, zatím jsem se ohradila mailem, korespondence vázne. Moc děkuji za Vaši odpověď, přeji hezké dny, Ivana.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud byste neuspěla ve fázi, kdy je věc řešena pouze v rámci správního řízení - tedy přímo s odborem městské části, musela byste se obrátit na soud. Pro soudní řízení je ale důležité, že již obtěžování, např. hlukem, musí nastat a musí být prokazatelné, tedy doložitelné důkazy (např. výpovědi svědků, hluková studie, apod.) Tedy pokud se stane, že díky hřišti budete obtěžována nad míru přiměřenou místním poměrům, můžete se na soud obrátit s žádostí o odškodnění či uvedením v předešlý stav.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.