Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Spolu se svým sousedem chceme v rámci jedné smlouvy koupit od obce (souhlasí) každý jeden pozemek (jiný já a jiný soused). Jak a kde se musí vzorová kupní smlouva na pozemek (jeden kupující) změnit, aby byla platná pro náš případ? Děkuji. Andreas

ODPOVĚĎ:
Poskytovat právní službu jsou v ČR oprávněni pouze advokáti. Sepis kupní smlouvy je takovou právní službou. Pokud se tedy nechcete se sepisem obrátit na advokáta, můžete si na internetu najít jakýkoliv vzor kupní smlouvy, ovšem pokud by některá náležitost nebyla v pořádku, katastr by vklad zamítl a správní poplatek 2.000 Kč by propadl. Ve smlouvě je vždy třeba označit smluvní strany, nemovitost, která se převádí, tedy její označení parcelou, katastrálním územím, listem vlastnictví a dále specifikovat cenu a způsob její výplaty. Podpisy na smlouvě je třeba úředně ověřit a následně společně s návrhem na vklad vlastnického práva a správním poplatkem předat na katastr nemovitostí, v jehož obvodu nemovitost leží.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.