Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám nemovitost na vesnici. Jedná se o RD s č. p. a dozvěděl jsem se, že tam mám přihlášené osoby k trvalému pobytu, aniž bych k tomu dal souhlas jako jediný majitel nemovitosti. V roce 2016 jsem nemovitost koupil a po vyřízení všech právních náležitostí zrušil trvaly pobyt osobě v domě hlášené.

Vše jsem vyřídil na OU a obec mi vyhověla. Od roku 2017 jsou bez mého souhlasu přihlášeny dvě osoby. Dle vyjádřeni pana starosty to nemám řešit. Myslím si, že se pan starosta dopustil protiprávního jednání. Jak mám postupovat. Děkuji Hanuš.

 

ODPOVĚĎ:
Souhlas vlastníka nemovitosti je nezbytný pro udělení trvalého bydliště. Je to jedna ze zákonných podmínek. Doporučuji obrátit se na obecní úřad (nikoliv na starostu, ten nemá oprávnění toto řešit), na matriku, a vyžádat si informace o tom, kdy přesně a za jakých podmínek došlo k přihlášení k trvalému bydlišti.
Současně můžete těmto dvěma osobám na matrice trvalý pobyt zrušit. Budete muset pouze prokázat, že je to Vaše nemovitost, že tam nebydlí a nemají ani žádné oprávnění nemovitost užívat (neexistuje nájemní smlouva apod.).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.