Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Žiji s přítelem, který se v únoru 2020 rozvedl a majetek měli s manželkou předem rozdělený s úředně ověřenými podpisy. Vzhledem k nepříznivé situaci mu manželka odnesla i věci, které měly zůstat v bytě majitele (to je přítel). Teď by chtěl přítel odhlásit, teď už bývalou manželku z trvalého bydliště, ale ona mu vyhrožuje, že přijde s policií a vezme si ještě další věci.

Má ona na to nějaké právo nebo spíš policie? Když rozvod proběhl bez komplikací. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli vůbec přítel může sám ji odhlásit z trvalého pobytu. Děkuji za odpověď. Přeji pěkný den. S pozdravem Sandra.

 

ODPOVĚĎ:
Důležité je, co mají sepsáno v dohodě o vypořádání majetku. Za situace, kdy jsou rozvedení, již nemá Váš přítel povinnost bývalou manželku do bytu pouštět, může vyměnit zámek a může ji odhlásit z trvalého bydliště. Policie tuto situaci řešit nebude, ta asistuje pouze v případě, že by měl být spáchán trestný čin. Bývalé manželce ve vstupu do bytu, který není její, Policie nijak nepomůže, nemusíte se obávat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.