Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Před několika lety (nyní 9/2022) jsem měla soud s bývalým přítelem o péči o dítě, dostala jsem výlučnou péči s nařízeným soudním dohledem OSPOD, kvůli nějakým mým zdravotním problémům. OSPOD tedy chodil na kontroly, můj zdravotní stav je již několik let stabilizovaný, chodím pouze na kontroly. Momentálně OSPOD řekl, že u mě nikdy nenašli problém a dostala jsem papíry na zrušení soudního dohledu, které mám vyplnit a odnést na podatelnu a pak má proběhnout řízení o zrušení.

Chci se zeptat, jestli pak soud bude chtít nějaké zprávy z nemocnic a doktorů nebo jim stačí vyjádření OSPOD, který mě tedy hlídal a otce dítěte? Případně, jestli je to klasické stání, kde se budu muset obhajovat apod. Nebo se to tam jen odklepne a to je vše. Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
To, zda bude soud vyžadovat lékařské zprávy od Vašich ošetřujících lékařů nebo se spokojí s vyjádřením OSPOD a obou rodičů, bude záležet na posouzení soudce, který bude o zrušení dohledu rozhodovat. Raději ale počítejte s tím, že bude zapotřebí lékařské zprávy doložit. Stejně tak počítejte s tím, že může být nařízeno soudní jednání, na kterém bude nutná Vaše osobní přítomnost - soud může chtít slyšet Vaše vyjádření a klást Vám doplňující otázky. Jestliže ale OSPOD doporučí, aby dohled byl zrušen, pak nevidím důvod, proč by soud vydal opačné rozhodnutí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.