Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Na moji pracovní situaci přesně sedí příklad v sekci "1) Základní pravidlo" dokumentu na strankách ČSSZ: https://www.cssz.cz/web/cz/-/prace-na-dalku-telework-home-office-a-formular-a1-cz. Jsem jediný zaměstnanec dané firmy, na kterého se uplatňují české právní předpisy. Jakými nejjednoduššími způsoby může zahraniční (v mém případě německý) zaměstnavatel za mě platit sociální a zdravotní pojištění do ČR? Provozovnu zde žádnou nemá. OSVČ nejsem, mám pracovní smlouvu.

ODPOVĚĎ:

Co se týče zdravotního a sociálního pojištění, obecně platí, že pojistné na zdravotní a sociální pojištění je odváděno v tom státě, ve kterém výdělečnou činnost skutečně vykonáváte. Jestliže tedy budete výdělečnou činnost pro německého zaměstnavatele vykonávat v České republice, bude za Vás zaměstnavatel odvádět pojistné v ČR.
Vašemu německému zaměstnavateli vzniknou povinnosti vztahující se k zaměstnávání osob na území ČR a zaměstnavatel si bude muset zvolit způsob, jakým bude tyto povinnosti plnit - odvod pojistného, odvod zálohy na daň, vznik plátcovy pokladny nebo stálé provozovny, popř. založení pobočky v ČR. Jestliže Váš zaměstnavatel nemá na území ČR sídlo ani pobočku, která vede evidenci mezd, je pro platby sociálního pojištění určena jako místně příslušná Pražská správa sociálního zabezpečení (PSSZ). Pokud budete věci ohledně pojistného vyřizovat Vy, obraťte se přímo na PSSZ a Vaší zdravotní pojišťovnu, kde Vám poskytnou potřebné tiskopisy pro tuto situaci. Vzhledem k tomu, že budete činnost vykonávat v ČR a nadále tady budete žít, takže i pro účely daně z příjmů fyzických osob zůstanete daňovým rezidentem ČR a daň z příjmů byste tedy měl odvádět také v ČR.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.