Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

01/2019 jsme uzavřeli u společnosti INNOGY smlouvu na odběr elektřiny společně s pojištěním domácnosti. Jednalo se o nájemní byt. Smlouva nabyla platnost od 15.2.2019. 30.6.2019 jsme ukočili pronájem bytu. Následně jsme zrušili smlouvu o dodávce elektřiny a poslali jsme písemnou výpověď na pojištění domácnosti z důvodu ukončení nájemní smlouvy k danému bytu.

Společnost INNOGY po nás chce i nadále platit pojištění domácnosti i když v daném bytě jsou jiní nájemníci. Podávali jsme na placení reklamaci, ale bylo nám odpovězeno, že pojistné musíme platit do února 2020, kdy pojistné zanikne. Má na takový postup společnost INNOGY nárok a my musíme i nadále platit?

 

ODPOVĚĎ:

Zde záleží především na tom, co je obsahem smlouvy, kterou jste uzavřeli. Zákon totiž smluvním stranám dává možnost nastavit si jednotlivá práva a povinnosti dle vlastních potřeb. Je proto potřeba důkladně prostudovat uzavřenou smlouvu včetně případných obchodních podmínek, na které smlouva odkazuje. Zde bude specifikované, za jakých podmínek a do kdy jste povinni platit pojištění.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.