Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přemýšlím o založení eshopu, kde by byly různé legální látky a spory hub. Žádná z nich není na seznamu omamných látek (č. 463/2013 Sb.). Bohužel, některé substance jsou relativně kontroverzní. Například 1cp-LSD, 5-meo-DMT. Vím, že máme zákon týkající se šíření toxikomanie (§ 287). Ale já bych chtěl tyto látky prodávat za účelem výzkumu.

Nesouhlasím s tím, aby je kdokoliv a jakkoliv konzumoval, nebo aby s nimi nakládal jinak, než pro výzkum. Bylo by právně v pořádku, když by před nákupem zákazník musel odsouhlasit podmínky, že nepoužije látku jinak, než na výzkum a že nebude kultivovat aktivní houby? Zároveň by web byl graficky nevyzývavý, aby nijak nenabádal ke konzumaci. Také si uvědomuji, že transport těchto látek může porušovat právní podmínky jiného státu. Záměny látek jsem si také vědom. Samozřejmě bych si substance nechal nezávisle testovat ještě před případným dovozem. Co dále bych měl případně zahrnout do obchodních podmínek? Moc Vám děkuji, přeji krásný den. Ctirad.

 

ODPOVĚĎ:
Toto lze ošetřit v obchodních podmínkách, nicméně ve Vašem případě je více než vhodné nechat si tyto podmínky vytvořit některým z advokátů, abyste měl maximální jistotu, že nebudete vykonávat nic protiprávního. Bude třeba velmi důkladně popsat a informovat kupujícího, k jakým účelům je možné zboží použít a k jakým nikoliv.
Kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.