Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 hlas)

Syn je ve střídavé péči (týden/týden) dohodou, která je soudně potvrzená. Před dohodou byl styk o prázdninách soudně upraven, o prázdninách běžný styk neprobíhá a v dohodě o střídavé péči je zapsané, že původní rozsudek, co se týká prázdnin zůstává nedotčen. Tzn. v sudém roce má syna o velikonočních prázdninách otec a já prosím potřebuji vědět, zda, když je to lichý týden (kdy je u otce) a běžný styk neprobíhá, zda si ho vezme až v den prázdnin nebo musí syn zůstat od začátku. Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Jestliže ta část dohody, kterou jste přiložila ke svému dotazu, upravuje synův styk s otcem, pak je v dohodě uvedeno, že o velikonočních prázdninách se v sudém roce má otec se synem stýkat od 18 hodin posledního školního dne dne před počátkem prázdnin do 18 hodin posledního dne prázdnin. Protože velikonoční prázdniny letos (2022) začínají ve čtvrtek 14. 4. , má otec právo na styk se synem od 18 hodin ve středu 13. 4. do 18 hodin v pondělí 18. 4.
Protože ale pondělí a úterý před velikonočními prázdninami nejsou prázdninové dny (velikonoční prázdniny začínají až ve čtvrtek) a jedná se o lichý týden, může otec požadovat, aby styk se synem probíhal od začátku týdne, protože má na styk se synem v liché týdny právo. Jinak ale samozřejmě záleží na tom, jak se domluvíte mezi sebou - pokud se dohodnete na tom, že syn půjde k otci až ve středu od 18 hodin, pak takové dohodě samozřejmě nic nebrání. V případě, že dohoda možná nebude, bych ale otci umožnila styk se synem už od pondělí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.