Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2011 jsem měl stání u soudu. Matka našich dvou dcer (8 a 13 let) žádala zvýšení výživného. Bylo zvýšeno a zároveň matka navrhla, že děti budou jezdit samy autobusem. Prý cestu ke mě bude hradit ona a zpět pak já. Jde o cestu dlouhou 200 km. Na dohodu jsem přistoupil a vzdal se možnosti odvolání.

Bohužel tento návrh nebyl zapsán do rozsudku. Přestože prvních pár měsícú bylo vše v pořádku, odmítá mi v současné době děti autobusem posílat a já vzhledem k výši výživného a mého platu přicházím o možnost se se svými dcerami setkávat. Prosím o radu. Děkuji, Matouš

ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že část Vaší dohody o cestování dětí autobusem nebyla uvedena v soudním rozhodnutí, máte nyní poměrně omezené možnosti, jak celou situaci vyřešit. Můžete se pokusit s matkou na přepravě dětí k Vám domluvit a apelovat na dodržení Vaší původní dohody. Pokud dohoda s matkou nebude možná, můžete podat k soudu nový návrh na úpravu styku s dětmi, ve kterém budete požadovat, aby byl součástí rozsudku i způsob dopravy dětí k Vám a zpět. Do doby rozhodnutí soudu ale budete muset nejspíše cestovat za dětmi na vlastní náklady. Pokud je Vaše finanční situace složitá, mohl byste mít nárok na některé sociální dávky, například příspěvek na bydlení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.