Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj bratr se rozvedl cca. před 5 lety a požádali o vypořádání SJM, ale nemůžou se vůbec domluvit a soudy se táhnou řadu let. Stará se a zabezpečuje provoz chaty, investuje pro údržbu, platí poplatky a chce chatu prodat. Jeho bývalá exmanželka je pro, ale když má dojít na prodej - kupec, tak si to prý ještě rozmyslí. Toto provádí několik let a on ji nemůže donutit k prodeji chaty a vůbec se nepodílí na nákladech. Je nějaká možnost jak chatu prodat? Nyní je jen na obtíž a ona se mu vysmívá a dělá naschvály. Chatu neužívá nikdo. Klíče mají oba.

Oba také mají možnost kdykoliv vstoupit, jak na pozemek tak do chaty.  Chatu chtěla hlavně jeho exmanželka když byl malý synovec, ale nyní chatu nechce nikdo a veškeré poplatky hradí bratr ona se jen vysmívá a dělá naschvály. Má nového přítele a ten o chatu nemá zájem tak ani ona ji nechce. Děkuji. Simona

ODPOVĚĎ:
V tomto případě bohužel není jiná možnost než počkat na výsledky vypořádání SJM. Chata je jeho součástí. Váš bratr může s poukazem na nesení nákladů provozu chaty a zájem o tu nemovitost usilovat o to, aby mu ji soud v rámci vypořádání přisoudil.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.