Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měli jsme s manželem byt, který si od nás rozhodl koupit manželův otec. Aby nemusel platit daň, tak jsme se dohodli, že byt dostane jako dar a peníze nám pošle zvlášť. Peníze posílal manželovi na účet přímo na pobočce banky. Já jsem ovšem zjistila, že napsal do poznámky: "dar synovi".

Chtěla bych vědět, zda by se toto bralo v úvahu v případě rozvodu nebo by musela být také darovací smlouva. Manžel totiž tvrdí, že tu nesepsali a že je to zbytečné řešit. Ještě bych se chtěla zeptat, zda by se tato smlouva mohla sepsat zpětně. S manželem jsme peníze použili převážně na cestování, ale pokud by opravdu tato poznámka při převodu stačila, jak bych dokázala v případě rozvodu, že jsme peníze společně již utratili. Předem děkuji za odpověď. Vladislava

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste peníze již utratili, není třeba se ničeho obávat. SJM se vypořádává ke stavu, v jakém je v okamžiku nabytí právní moci rozsudku o rozvodu manželství. Pokud tedy již peníze nejsou a jsou utraceny či prohospodařeny, nemusíte nic prokazovat. Prostě peníze jsou utraceny a nikdo po Vás nemůže nic chtít. Manžel je dobrovolně utratil v manželství a je to jen na jeho rozhodnutí, že s penězi takto naložil.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.