Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V červenci 2019 bude rozvodové řízení. Děti - dcery 7 a 10 let - máme již ve střídavé péči po týdnu. Žádost podala manželka 06/2018, jde o rozvod sporný s tím, že důvodem rozvratu manželství navrhuji opakované nevěry manželky. Má nevěra manželky vliv na vypořádání SJM? Třeba vyšší podíl pro mě jako kompenzaci za podvodné chování manželky a ztracené roky života? Jde mi o byt. Pořízen byl po svatbě, podíly jsou stejné. Oba jsme uvedení jako vlastníci. Děti i já tam máme domov a chtěl bych to tak zachovat i nadále. Je možné toho nějak dosáhnout, třeba do plnoletosti holek, aniž bych si musel brát vysokou hypotéku na vyplacení manželky nebo byt prodávat? Děkuji. Mirek

ODPOVĚĎ:
V daném případě bohužel důvod rozvodu s majetkovým vypořádáním vůbec nesouvisí a z právního pohledu nelze nijak finančně kompenzovat nevěru manželky. Společné jmění manželů je fakticky pouze matematika, kde se sčítají a odečítají vnosy, ale zrada jednoho z manželů na SJM vliv nemá. Pokud manželka nebude souhlasit s tím, abyste v bytě nadále bydleli a nebude souhlasit s ponecháním bytu pro dcery, budete byt muset bohužel vypořádat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.