Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

V průběhu rodičovské dovolené RD budu podávat výpověď zaměstnavateli, kde jsem v pracovním poměru, výpověď podám do konce března 2018, tedy dvouměsíční výpovědní lhůta mi skončí 31.5.2018. 1.6.2018 nastupuji na nové místo, kde budu ve služebním poměru. Místo měním z toho důvodu, že nový zaměstnavatel mi nabídl poloviční pracovní úvazek.

Ten potřebuji z důvodu péče o tchyni, která bydlí s námi a z důvodu, že když mi skončí mateřská dovolená (březen 2019) potřebuji děti 5 a 3 roky vyzvedávat ze školky, což bych při původní práci nestíhala a nikoho jiného nemám kdo by to zabezpečil (manžel nemůže). Proto bych se chtěla zeptat, jestli při podání výpovědi v průběhu RD má smysl jako důvod uvést některý z důvodů 1, 2 nebo 7 dle zákona 435/ 2004 Sb. zákon o zaměstnanosti. Ptám se proto, že pokud by nastala situace, že nebudu obě péče o seniora a dítě zvládat, budu muset i u nového zaměstnavatele podat výpověď ve výpovědní lhůtě a přihlásit se na úřad práce, tak abych neměla krácené dávky na těch 45%. Takže abych tomu předešla můžu tyto závažné důvody uvést v právě podávané výpovědi i když jsem na rodičovské? Nebo budou tyto důvody akceptovatelné až v případě, když bych náhodou podávala výpověď již v novém zaměstnání, kde už vlastně na RD nebudu. Děkuji. Regina

ODPOVĚĎ:
Vámi uvedené důvody můžete uvést i ve výpovědi dávané původnímu zaměstnavateli. Pokud budete dávat výpověď i u nového zaměstnavatele z týchž důvodů, podpoří to Vaše postavení na úřadu práce a podpora v nezaměstnanosti nebude krácena.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Výpověď pro péči o osobu blízkou a krácení, snížení podpory v nezaměstnanosti
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.