Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Moje dcera měla před uzavřením manželství městský byt. Byla jeho uživatelem od roku 1998. V roce 2001 se vdala a v roce 2005 (asi) si ho museli s manželem od města odkoupit za částku ne vyšší jak 100.000 Kč. Nyní se chtějí rozvést a kdo má nárok po rozvodu na tento byt. Rozhoduje tam cena, která je v dnešní době tržní.

Musí se vzájemně z této ceny vyplatit nebo byt zůstává ve vlastnictví dcery a ona manžela po rozvodu vyplatí za kupní cenu co kdysi zaplatili nebo tržní nynější cenu? Děkuji za odpověď, snad jsem to popsala dostatečně a peníze za radu okamžitě odesílám příkazem k úhradě z banky. Moc děkuji. Lada.

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě by měla dcera manžela vyplatit tak, že by měla být určena aktuální tržní cena bytu, od této odečtena cena bytu z roku 2005 a zbývající částka rozdělena mezi manžele na půl. Tj. polovinu zbývající částky by měla dcera manželovi vyplatit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.