Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dal jsem v lednu 2018 na poště výpověď k 31.3.2018. Ke konci března 2018 jsem se ptal vedoucího, zda mám vše řádně podepsáno, kdy dostanu papíry pro Úřad práce ČR. "Poštou." V dubnu 2018 na pobočce Úřadu práce ČR se mne zeptali na dohody o provedení práce. Měl jsem. Volal jsem vedoucímu, bohužel nebylo vše ukončeno, slíbeno ukončení k 1.4.2018.

Přišel dopis k ukončení dohody. Zapsán na ÚP ČR. Zápočty opět nepřišly ani průměr platů. Opět jsem řešil s personálním oddělením. Posláno ukončení dohody, ale opět ne zápočty a průměrný plat. Opět urgováno na pers. odd. Konečně počátkem května 2018 přišly zápočty k 2 dohodám a průměrný výdělek. Bohužel jedna dohoda ukončena ke konci dubna 2018. Druhá k únoru 2018, ale papíry k ukončení v dubnu 2018. Zmatek. Nemůžu být na ÚP a mít platnou dohodu. I když jsem neměl ani 1 hodinu. Vyškrtnutí z ÚP. Povinnost zaplatit zdravotní. Pro mne díky poště škoda přibližně 10.000 Kč. První peníze z ÚP dostanu až 20.6.2018. Dá se s tím něco udělat. Kvůli poště, která mi nebyla schopna dodat potřebné papíry, přestože jsem to urgoval od počátku dubna 2018? Děkuji, Kamil.

ODPOVĚĎ:
Bez vzniku dalších nákladů na Vaší straně by bylo možné podat podnět na místně příslušný inspektorát práce, neboť zaměstnavatel nesplnil své povinnosti související s ukončením pracovního poměru.
Náhradu vzniklé škody je ale možné žádat pouze prostřednictvím žaloby, pro níž se rozhodnutí inspektorátu práce může stát podkladem a důkazem.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zaměstnavatel neposlal zaměstnanci zápočtový list a výši průměrného platu - jak ho donutit, aby to udělal (kvůli výpočtu dávek v nezaměstnanosti)
  • Kontrola z inspektorátu práce - nevydání zápočtového listu a nevypočítání průměrného platu zaměstnavatelem
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.