Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Spolupracovník mě uhodil do zad, kde se nachází lopatka a začala mě bolet ruka až jsem nemohla hýbat rukou (měla jsem před 2 lety pracovní úraz, že jsem nemohla hýbat s rukou a léčila jsem se s krční páteří). Všichni kolegové se obořili a udělali ze mě feťačku a že jsem si to udělala sama. Dva měsíce jsem s tou rukou byla doma za 60%, ale i tak mě ta ruka bolí a navíc mě začali v práci dělat naschvály.

Teda šikanování na pracovišti a taky se mou tam zametají, dostávám ty nejhorší pozice a přitom jsem nevinná, nikomu jsem neublížila a psychicky se necítím dobře. Děkuji Dagmar.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jde o zdravotní problémy, v tomto případě se nejedná o pracovní úraz a případnou náhradu škody by bylo nutné řešit v občanskoprávním řízení. Bylo by tedy nutné podat žalobu.
Pokud jde o špatné klima na pracovišti, mohlo by se jednat o tzv. mobing, který se těžko prokazuje. Je možné obrátit se na nadřízeného, aby situaci řešil, popřípadě zvážit změnu zaměstnání.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.