Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Již 10 let (2010-2020) pracuji u jedné společnosti. Zaměstnavatel mně nově tlačí do toho, abych podepsal ukončení pracovního poměru dohodou a následně novou pracovní smlouvu u jeho druhé, dceřiné společnosti. Obě společnosti se zabývají tím samým odvětvím, náplň práce i mzda zůstanou stejné, podmínky zůstanou stejné, pouze formálně ukončím HPP u jedné společnosti a začnu u druhé.

Rozdíl je v tom, že současná společnost je a. s. a nová bude s. r. o. Zaměstnavatel se snaží takto zam. převádět proto, že mu z určitého počtu zaměstnanců v s. r. o. plynou daňové výhody. Zároveň buď nechce nebo nemůže zam. převést dle §338. Vyplývají z takovéhoto "převodu" pro mě nějaké nevýhody kromě odstupného dle §67 (jelikož de jure začnu "od nuly")? Novou zkušební dobu zaměstnavatel nesjednává.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud bude nová smlouva obsahovat vše k Vaší spokojenosti, pak by neměli pro Vás vzniknout žádné nevýhody. Doporučuji však nejprve podepsat novou smlouvu a až následně ukončit předchozí pracovní poměr, aby nedošlo k situaci, kdy první pracovní poměr ukončíte a novou smlouvu Vám nepředloží.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.