Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je možné požádat soud o zákaz kontaktu dvou osob (nejedná se o přímé příbuzné). Před rokem jsem se ve zlém rozešel se svým strýcem. Od té doby mě pravidelně obtěžuje. Bohužel už je to neúnosné - píše výhružné SMS, vyhledává mě na pracovišti, pomlouvá mě před spolupracovníky, vyhrožuje újmou na zdraví apod.

Jeho výhrůžky se stupňují. Problém je, že mu tyto útoky nemůžu dokázat, protože k telefonnímu číslu se nehlásí (předplacená karta) a jelikož se jedná o známého většiny mých kolegů, nikdo proti němu policii nic neřekl. V některých případech mě překvapil beze svědků a v tu chvíli jsem měl strach, že něco provede. Děkuji, Simon

ODPOVĚĎ:
Můžete podat na soud návrh na vydání předběžného opatření, ve kterém Vašemu strýci uloží, aby se zdržel nežádoucího sledování a obtěžování Vás jakožto navrhovatele jakýmkoliv způsobem. Akorát budete muset prokázat, že autorem obtěžovacích sms a výhrůžek je strýc. A samozřejmě vede cesta přes trestní oznámení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.